Salut

L’edat màxima per rebre la vacuna d’AstraZeneca serà de 55 anys

L’interval entre la primera i la segona aplicació serà d’entre 10 i 12 setmanes

Les primeres dosis arribaran aquest cap de setmana i es destinaran a professionals sanitaris i sociosanitaris no inclosos als grups 2 i 3 del pla de vacunació

La vacuna contra la Covid-19 desenvolupada per  la farmacèutica AstraZeneca i la Universitat d’Oxford només  s’administrarà a persones adultes amb edat compreses entre els 18 i els 55 anys.

Després de tres dies de deliberació en què es contemplava la possibilitat que l’edat màxima per rebre el nou vaccí fossin els 65 anys, la Comissió de Salut Pública ha decidit aquest divendres fixar el topall en els 55.

Així ho ha confirmat aquesta tarda el ministeri de Sanitat en un comunicat, on també informa que les primeres dosis del preparat arribaran aquest cap de setmana a les instal·lacions de la farmacèutica a l’Estat. Des d’allà es distribuiran a les comunitats autònomes d’acord amb el repartiment establert al Consell Interterritorial de Salut.

L’arribada de la vacuna d’AstraZeneca i Oxford es produeix poc després que l’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) i la Comissió Europea (CE) hagin autoritzat la seva comercialització en persones majors de 18 anys.

Les autoritat sanitàries han acordat aquesta setmana que el nou  fàrmac es començarà a administrar, entre altres, als professionals i treballadors sanitaris i sociosanitaris en actiu que no s’havien inclòs prèviament als grups 2 i 3 del pla de vacunació.

La comissió també ha aprovat que l’interval recomanat en l’administració de la vacuna d’AstraZeneca sigui de 10 a 12 setmanes entre la primera i la segona dosi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.