Societat

Més del 55% dels vaccins rebuts d’AstraZeneca ja s’han posat

Són una quarta part de les dosis que han arribat fins ara

Les dades de Salut no quadren amb les del ministeri

Dels aproximadament 31 milions de vacunes d’AstraZeneca que està previst que rebi l’Estat espanyol, el Ministeri de Sanitat ja n’ha distribuït 1.700.500 entre les comunitats autònomes, 278.900 de les quals han arribat a Catalunya. Al conjunt del territori, segons dades extretes del web del ministeri espanyol, s’han inoculat 939.534 dosis, volum que representa més del 55% dels vaccins distribuïts.

El web no inclou les dades de dosis administrades per tipus de vacuna per comunitats, però el Departament de Salut assegura que fins ara s’han vacunat amb AstraZeneca a Catalunya unes 186.000 persones menors de 55 anys, cosa que implica que el percentatge de dosis ja inoculades podria ser superior al de la mitjana de l’Estat i estar per sobre del 60%. La decisió de suspendre’n l’administració durant quinze dies ha deixat 127.000 dosis a la nevera.

Segons les dades del ministeri, del total de dosis que ha rebut fins ara Catalunya, les d’AstraZeneca representen el 26%. Les dosis majoritàries rebudes fins ara són les de Pfizer, el 68%. El percentatge més petit correspon a Moderna, amb un 6%. Aquestes dades, excepte en el cas de Pfizer, no coincideixen amb les que va facilitar el Departament de Salut ahir en la roda de premsa i que segurament ja tenen en compte les vacunes rebudes aquesta setmana a Catalunya i que no figuren encara en el web del ministeri, que s’actualitza cada dimecres. Segons Salut, del total de vacunes rebudes a Catalunya, el 23,2% són d’AstraZeneca i un 8,8%, de Moderna. Salut no va facilitar les dosis rebudes aquesta setmana.

LA XIFRA

23,2
per cent
de vacunes respecte al total de dosis rebudes són d’AstraZeneca, segons Salut. Un 26%, segons el ministeri.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.