Salut

Fira de Barcelona acull la primera prova de vacunació massiva en un gran espai

Salut hi ha punxat unes mil dosis i preveu administrar-ne 6.000 més de divendres a diumenge

Al recinte firal s’hi podrien punxar fins a 120.000 dosis setmanals

La Fira de Barcelona ha acollit aquest dilluns a la tarda la primera prova pilot de vacunació contra la Covid-19 en un gran espai a Catalunya.

En el primer dia de funcionament s’ha administrat un miler de dosis de la vacuna d’AstraZeneca a persones d’entre 60 i 69 anys. De divendres a diumenge el centre tornarà a obrir les portes per injectar unes 6.000 dosis del vaccí de Pfizer a ciutadans amb edats compreses entre els 70 i els 79 anys, a raó d’unes 2.000 dosis diàries. Des d’aquest cap de setmana passat les persones nascudes entre el 1942 i el 1951 ja es poden inscriure a través de la web de Salut per demanar cita.
A partir de setmana que ve, el palau número 4 del recinte de Montjuïc treballarà en funció de les dosis que vagin arribant.

El dispositiu que s’ha organitzat per a la prova pilot consta d’una zona per lliurar la documentació, una altra per administrar la injecció –dins d’uns mòduls amb cortines- i un tercer espai per esperar uns minuts després de la punxada, totes elles connectades amb circuits delimitats que eviten aglomeracions.

En declaracions als mitjans al punt de vacunació de Fira de Barcelona, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha destacat que la vacunació “agafa impuls”, gràcies a l’arribada aquest dilluns a Catalunya de la xifra rècord de 327.900 dosis, la majoria de Pfizer.

En aquest sentit, ha anunciat que, després de l’experiència d’aquest dilluns, aquest espai de la Fira tornarà a obrir les seves portes el cap de setmana vinent, per vacunar “en tres dies 2.000 dosis diàries”.

Segons la consellera, un dispositiu d’aquestes característiques té capacitat per inocular 20.000 dosis a la setmana i, si se n’instal·lessin més, es podria arribar a punxar 120.000 dosis setmanals a Fira de Barcelona. Ha reconegut, però, que per assolir aquest ritme és necessari que arribin moltes més vacunes a Catalunya.

Vergés ha destacat que els pavellons proporcionen “fàcil accés i flux de persones constant” i això els fa “idonis” per a la vacunació massiva.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit que avui és un dia “emocionant” i ha assegurat que la ciutat “està plenament preparada” a la vacunació “massiva”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.