Gran angular

Comença a caminar La Zona, primer mercat digital solidari

La nova plataforma oferirà productes i serveis que seran exclusivament de cooperatives que treballen amb criteris socials i ambientals

La Zona, primer mercat digital del consum conscient i l’economia solidària, ha començat a caminar amb una campanya de micromecenatge a la plataforma Goteo, i l’objectiu és que sigui una realitat en els pròxims mesos.

La Zona és fruit de la detecció de la necessitat d’un mercat digital durant els primers mesos de la pandèmia per part d’alguns petits comerços i empreses que ofereixen productes i serveis amb valors. S’hi podran trobar productes i serveis de proximitat, ètics i respectuosos amb les persones i el medi ambient, que es faran arribar a casa de la manera més sostenible possible. Els productes i serveis que s’hi oferiran seran exclusivament de cooperatives que treballen amb criteris socials i ambientals, i, a més a més de poder-hi comprar i contractar serveis, s’hi oferirà informació sobre l’impacte dels productes i serveis. Un punt important és que la logística que es farà servir serà sostenible, i el repartiment es farà amb bicicleta, a peu o amb vehicle elèctric. Es crearan punts de recollida arreu del territori per enfortir la xarxa associativa del país.

Així mateix, hom promou la intercooperació i la visibilitat entre les iniciatives que en formen part. Tot i ser una opció electrònica, La Zona vol evitar tancaments de petits comerços de proximitat, així que per tal de revifar el caliu dels carrers dels municipis de Catalunya, s’hi donaran a conèixer projectes i iniciatives implicades amb el territori i els valors del consum conscient. Els promotors han declarat expressament que no volen esdevenir un “Amazon cooperatiu”, i declaren que no comparteixen els criteris de les grans plataformes que aniquilen les petites productores, que comercialitzen productes i serveis que venen de l’altra punta del món, quan n’hi ha de molt més a prop, o que vulneren els drets de les persones per fabricar i repartir els productes de consum.

El grup impulsor de La Zona està format per Opcions, cooperativa que impulsa el consum conscient tot publicant informació sobre consumir menys i millor; Agència Talaia, gabinet de comunicació que aposta per la informació com a eina de transformació social; Coopdevs, cooperativa que aporta solucions tecnològiques a partir del programari lliure i programari de codi obert; Federació d’Ateneus de Catalunya, entitat que agrupa les entitats socioculturals d’arreu del país; Fent País, cooperativa que ofereix paquets d’experiències per gaudir del país; Goteo, fundació que desenvolupa iniciatives de l’economia solidària a través de l’accés al finançament i Koiki, empresa de repartiment de paqueteria ambientalment sostenible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.