Gran angular

Barcelona Energia genera un estalvi de 70.000 euros als comerciants de dotze mercats municipals

Amb estudis gratuïts sobre les seves necessitats energètiques, els botigues han aconseguit estalvis del 18% en el seu rebut anual

La comercialitzadora pública d’electricitat Barcelona Energia ha generat un estalvi de 68.389 euros a comerciants de dotze mercats municipals que s’hi donat d’alta, gràcies als informes energètics realitzats dins del programa “Pla d’estalvi energètic.”

Amb aquestes auditories, realitzades de forma gratuïta als botiguers de dotze mercats de Barcelona, hom ha aconseguit rebaixar, de mitjana, un 18% en el cost total del seu rebut de la llum anual, tot generant així un estalvi de 462 euros. La iniciativa també comportava el canvi a energia verda, amb la qual cosa, els paradistes han deixat d’emetre més de 280 tones de CO2. Des del mes de febrer passat, la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM), ha ofert la possibilitat de fer un estudi de franc per tal que els comerciants sàpiguen quines són les seves necessitats energètiques reals.

Barcelona Energia ha analitzat fins ara el 76% de les factures dels comerços dels mercats de la Barceloneta, Besòs, Carmel, Fort Pienc, Guineueta, Horta, Llibertat, Ninot, Sants, Sant Martí, Sarrià i Tres Torres. A més, cinc mercats més estan en procés d’estudi.

Tino Mora, membre de la junta del Mercat de la Llibertat i propietari del comerç Fruites i Verdures Germans Mora, afirma: “Estem molt satisfets amb el canvi de comercialitzadora, ja que ens ha permès estalviar, només en la primera factura, 70 euros. Barcelona Energia no només és una companyia pública que ofereix electricitat 100% renovable sinó que també ens permet estalviar més d’un 20% en la factura de la llum.”

Salvador Helbig comerciant d’Olives i conserves Helbig del mateix mercat afegeix: “Nosaltres hem notat una clara diferència des que hem canviat de companyia elèctrica. Durant el primer mes ens hem estalviat 38 euros en la factura elèctrica, és a dir, el 17,1%. Amb la situació actual, qualsevol estalvi ajuda i més amb companyies com

Barcelona Energia amb qui, apart de l’estalvi econòmic, també evitem emetre unes dues tones de CO2 a l’aire gràcies a la seva energia verda”.

Un altre mercat a destacar és el del Ninot, en el qual 19 comerciants han apostat per la

companyia pública d’electricitat. Entre tots els comerciants que han canviat de comercialitzadora s’han estalviat més de 15.500 euros, un 23% de la factura, i han evitat emetre 46,72 tones de CO2.

L’opció d’electricitat 100% renovable de Barcelona Energia suposa un estalvi de consum energètic per a cada establiment de 2 tones d’emissions de CO2, l’equivalent a 12.088 km fets amb un cotxe dièsel. En el cas d’un mercat sencer s’evitaria emetre 57 tones de CO2, és a dir, com fer 8 voltes al món per l’equador en cotxe.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.