Política

El PSC avisa el govern que se’l podria acusar de malversació

Vol “totes les garanties per als investigats” i deixar fer el tribunal

Cs amenaça de denunciar l’executiu

Els socialistes van avisar ahir el govern català que podria ser acusat d’incórrer en un delicte de malversació si decideix avalar amb diners públics les fiances per valor de 5,4 milions que el Tribunal de Comptes exigeix als exdirigents dels governs de Mas i Puigdemont. De fet, durant la compareixença al Parlament de la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ahir, per presentar el pla de govern del seu departament, era el president del grup de Ciutadans, Carlos Carrizosa, qui ja amenaçava de presentar una denúncia contra l’executiu d’ERC i Junts.

La viceprimera secretària del PSC i vicepresidenta segona del Parlament, Eva Granados, va demanar ahir deixar el Tribunal de Comptes que “actuï” i esperar que es resolgui la seva investigació. Granados va advertir el govern de Pere Aragonès que podria “incórrer fins i tot en un risc de malversació” si decideix avalar amb diners públics les quantitats que els ex-alts càrrecs han de dipositar com a fiança. El líder de Ciutadans advertia en comissió la consellera Ciuró que denunciaran el govern si fa aquest pas en favor dels investigats, una amenaça que no va tenir resposta per part de la consellera.

En la compareixença setmanal després de l’executiva del partit, Granados va demanar al tribunal “totes les garanties per als investigats”, però també va defensar que “si hi ha hagut alguns diners que s’han gastat malament, potser s’hauran de tornar”.

LA FRASE

Si hi ha hagut alguns diners que s’han gastat malament, potser s’hauran de tornar
Eva Granados
viceprimera secretària del PSC i vicepresidenta del parlament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.