Política

Una incidència de 800 casos entre menors de 30 anys dispara la transmissió a l’Estat

En el conjunt de la població la incidència del coronavirus és de 368 casos per 100.000 habitants a 14 dies

Simón avisa que la variant Delta no és l’única causa de l’explosió de contagis i apunta a les aglomeracions

La incidència de la Covid-19 ha pujat aquest dilluns a 368 casos en 14 dies, segons el director del Centre de Coordinació de Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón. En el cas dels no vacunats i amb edats per sota dels 30 anys, la IA14 s’eleva fins als 800 casos.

L’evolució de la pandèmia encara és ascendent i la previsió és que en un “parell de dies superi els 400 casos”, ha vaticinat Simón en la roda de premsa per informar de la situació epidemiològica. No obstant això, l’expert creu que la incidència està prop d’arribar al pic màxim de transmissió, tot i que no ha pogut concretar una data.

En qualsevol cas, ha advertit que l’increment de contagis és la  conseqüència de què no s’estan observant com abans les mesures de prevenció de contagis, a més de la no vacunació.

Segons ell, l’expansió de la variant Delta del coronavirus “pot tenir alguna cosa a veure” amb la cinquena onada de l’epidèmia perquè és més transmissible, però no explica del tot les elevades taxes d’incidència.  “No ens podem escudar en la variant Delta”, ha dit.

Simon ha culpat les aglomeracions, en especial de persones joves sense adoptar les necessàries mesures de precaució, de bona part dels contagis.

A parer seu, el fet que es permetin algunes activitats de lleure i culturals no ha d’implicar que es relaxin mesures de prevenció com l’ús de la mascareta o la distància social, més encara quan molts dels assistents a aquests actes encara no han estat vacunats.

“No s’està dient que et tanquis, sinó que vagis amb cura”, ha assenyalat.

Simón ha alertat que si bé la majoria dels positius són persones joves, això no vol dir que la malaltia no sigui greu en aquest col·lectiu. En aquest sentit, ha revelat que l’ocupació a les unitats de cures intensives (UCI) ha pujat un punt des de divendres passat fins al 7,8%; el percentatge de pacients Covid a planta ja és del 3%, enfront al 2,6% de fa tres dies.

Sanitat suma en la seva última actualització 33.932 nous positius a la  xifra global de contagis des de l’inici de la pandèmia, que ja és de 3.971.124,

El total de defuncions s’eleva 81.020, 17 més que a l’informe anterior. En els últims set dies hi ha hagut 32 morts.

D’altra banda, el 59% de la població espanyola ha rebut almenys una dosi de la vacuna contra la Covid-19, segons ha informat el Ministeri de Sanitat. En concret, 27.994.332 persones han rebut com a mínim la primera dosi del vaccí. El nombre de persones amb la pauta completa arriba a les 21.789.996, el 45,9% de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.