Política

La CUP serà bel·ligerant si es fa “neoautonomisme”

La formació “no fa bon balanç” del rumb de la legislatura i Vehí avisa que exigiran passos cap a l’autodeterminació

Valoraran si el nou pressupost respon amb diners als acords fets amb ERC

La CUP adverteix el govern d’ERC i Junts per Catalunya que serà “bel·ligerant” si constata que “no està fent passes cap a la sobirania i l’autodeterminació, sinó que fa neoautonomisme passat de moda”, en paraules de la portaveu del grup al Congrés, Mireia Vehí, durant una entrevista a l’agència ACN. De fet, la diputada avisa que la formació “no fa bon balanç” de la direcció que està prenent la legislatura i que, de la mateixa manera que va decidir signar un “pacte de mínims” amb ERC per facilitar la investidura de Pere Aragonès i permetre la formació d’un govern independentista, ara fa una “avaluació quotidiana i contínua” del compliment dels punts de l’acord.

Si el rumb de l’executiu continua com ara, adverteix, la formació pot canviar d’actitud i optar per la bel·ligerància. En l’entrevista Vehí carrega contra ERC i Junts en considerar que fan un doble joc. La diputada cupaire retreu als republicans un canvi d’actitud segons si són a Madrid o a Catalunya i posa com a exemple que al Parlament estan a favor de la llei per regular els interins al sector públic, mentre que al Congrés, segons ella, es veu “un canvi de criteri” perquè han permès que s’aprovés un decret llei espanyol “que va contra els interessos dels treballadors”. A Junts els retreu que tinguin una “retòrica molt independentista, sense gestos al govern espanyol i al Congrés”, al mateix temps que pacten l’ampliació de l’aeroport del Prat “per la porta del darrere i en ple agost”.

Vehí avança que la CUP fiscalitzarà que el pressupost català posi diners als compromisos del pacte al què van arribar amb ERC, un pacte que recorda que compromet un nou referèndum si en dos anys el diàleg amb l’Estat no fructifica.

LA FRASE

La gent és la garantia que el govern no descarrili, que faci el que toca, batallar pel referèndum
Mireia Vehí
Portaveu de la CUP al Congrés


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.