Política

ERC vol al pressupost una CUP que manté les distàncies

Vilalta assegura que el govern ha “començat a complir” els compromisos de l’acord d’investidura

Amb l’objectiu de minimitzar les crítiques de la CUP i el distanciament creixent de la formació anticapitalista amb el govern, la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, defensa que els compromisos d’investidura es comencen a complir i, encara més, convida ja la CUP a implicar-se en l’aprovació del futur pressupost de la Generalitat.

Per començar Vilalta va marcar ahir distàncies amb el projecte d’ampliació de l’aeroport que promou Aena i que inclou l’allargament de la tercera pista afectant espais naturals. La portaveu republicana deia ahir en declaracions a Catalunya Ràdio que el que fa el govern és “acceptar la inversió” de l’organisme aeroportuari però que es decidirà “des d’aquí” com s’amplia l’aeroport i afegia que “es pot millorar l’aeroport del Prat sense ampliar-lo necessàriament amb aquesta tercera pista”.

Per altra banda, la portaveu republicana es dirigia a la CUP defensant que el govern ha “començat a complir” els compromisos signats per ERC amb la formació de cara la investidura i va instar els anticapitalistes a implicar-se en l’“agenda transformadora” de l’executiu d’ERC i Junts per Catalunya. “El que considerem és poder aprovar aquests pressupostos amb la implicació de la CUP, que és amb qui tenim l’acord d’investidura i una sèrie de propostes polítiques pactades”, concloïa Vilalta. Ahir mateix, el diputat de la CUP, Carles Riera, ratificava a la SER que l’ampliació del Prat, els Jocs Olímpics d’hivern i la injecció al Circuit de Catalunya “van en sentit contrari” al pacte d’investidura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.