Política

Conferència de país per un acord antirepressiu

Amb el suport d’una cinquantena d’entitats i grups solidaris amb encausats, diverses organitzacions com ara l’ANC, Òmnium, l’Associació Memòria contra la Tortura, la Comissió de la Dignitat o la Coordinadora de l’Advocacia de Catalunya han organitzat una Conferència Nacional Antirepressiva (CNA) amb l’objectiu de fer possible la creació d’un front comú que coordini les accions que molts grups de suport a represaliats fan individualment i per separat.

Sis taules rodones amb diversos ponents parlaran del paper i la violència de la repressió i també de l’impacte emocional i les eines de suport, la defensa jurídica, els familiars i la resposta organitzada en una jornada que tindrà lloc el 2 d’octubre a la Universitat de Girona i en què prendran part tots els grups de suport a encausats com ara els de Dani Gallardo, Xarly, Gonkin, Sas, Serena, Joel, Valtònyc, Pivot Negre, Marcel, Mariona Roig, Pablo Hasel o Raül Romeva.

Ramon Piqué, represaliat del 1992, representant de Memòria contra la Tortura i portaveu de la CNA, explica que l’objectiu de la conferència és “establir un espai de confiança” entre les diverses entitats per crear un mecanisme de coordinació. “Tots els agents socials i polítics del país estan cridats a participar-hi”, afirma, tot i que no se’ls hagi convidat explícitament un a un.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.