Política

El PDeCAT, disposat a presentar-se sol el 2023

Ho decidirà en una jornada municipalista el dia 18 i un consell nacional el 2 d’octubre

El PDeCAT preveu tancar l’estratègia de cara a les eleccions municipals del 2023 entre el 18 de setembre i el 2 d’octubre d’aquest any. Així ho va anunciar ahir en roda de premsa la secretària general del partit, Àngels Chacón, que va explicar que el debat es farà primer en una jornada municipalista i després en un consell nacional, per tal de definir com es presentaran als municipis. El partit, sense representació parlamentària, buscava en un inici un pacte amb JxCat, que ja va avançar que no preveu un acord global, i per tant té sobre la taula l’opció de presentar-se en solitari o d’integrar-se a l’aliança de Lliures, la Lliga i el PNC. Chacón, però, es referma en el seu projecte i va assegurar que l’objectiu és activar el màxim de candidatures possible.

A banda dels pactes amb JxCat o de presentar-se en solitari, el PDeCAT també té l’opció d’integrar-se en un front de “centre ampli”. Lliures, la Lliga Democràtica i el PNC ja van anunciar a l’estiu que havien posat la primera pedra per confluir en una única organització abans de finals d’any, i també estan en converses amb Convergents. Chacón no va voler entrar en detalls de l’estat de les negociacions i es va limitar a assegurar que parlen amb totes les formacions. De totes maneres, va remarcar que serà el PDeCAT “qui pivoti” l’espai i que la reformulació del centre s’ha de fer “sobre la base del seu ideari”. La secretària general també va aprofitar la roda de premsa per carregar contra JxCat, a qui retreu tenir “un doble discurs” en època d’eleccions i després de les urnes. Segons assegura, Junts deia en campanya que és “incompatible” la negociació amb Madrid i la confrontació, però ara defensa “la gestió del dia a dia”, com assegura que ha fet el PDeCAT tradicionalment. També va destacar la taula de diàleg i va defensar que el president espanyol, Pedro Sánchez, hi participi, perquè “la qüestió és prou important i s’ho val”.

LA FRASE

La reformulació de l’espai del centre integrador està necessitat d’una força que el representi
Àngels Chacón
secretària general del pdecat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.