Política

Brussel·les treballarà amb les empreses tecnològiques per evitar la difusió i venda il·legal de símbols del nazisme

La CE aposta per promocionar el coneixement sobre el judaisme per combatre l’antisemitisme

La Comissió Europea vol treballar amb les empreses tecnològiques per evitar la difusió i venda il·legal de símbols, records i publicacions del nazisme.

Aquesta és una de les mesures que inclou l’estratègia que l’executiu comunitari ha presentat aquest dimarts per fer front a l’antisemitisme. El pla també aposta per incrementar els esforços per eliminar discursos d’odi contra els jueus a internet, així com explorar altres maneres d’abordar l’antisemitisme en línia.

L’estratègia de Brussel·les també preveu promocionar el coneixement sobre el judaisme entre la població de la Unió Europea, així com una inversió de 24 milions d’euros el 2022 per protegir espais públics i llocs d’interès del judaisme.

El pla també preveu promocionar els llocs d’interès sobre el judaisme a la Unió Europea, prendre mesures per protegir els cementiris jueus a Europa, protegir el patrimoni cultural jueu i conscienciar sobre els actius culturals robats pel nazisme.

L’executiu comunitari també vol impulsar la recerca sobre l’antisemitisme, l’Holocaust i la vida dels jueus. Així, vol crear un centre europeu on s’estudiïn aquestes qüestions i una xarxa de llocs “on va succeir l’Holocaust” per recordar-lo.

L’objectiu de Brussel·les és assegurar-se que els fons europeus no van destinats a activitats que inciten l’odi contra els jueus i aposta per impulsar diàlegs polítics i de drets humans sobre la discriminació ètnica, inclòs l’antisemitisme.

Segons dades de la Comissió Europea, nou de cada deu jueus europeus consideren que l’antisemitisme ha augmentat al seu país i el 85% consideren que és un “gran problema”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.