Economia

Banc Sabadell formalitza la venda del seu negoci andorrà a MoraBanc per 68 milions d’euros

L’operació contribueix en set punts bàsics a la ràtio CET1 de l’entitat

El Banc Sabadell ha confirmat aquest dimecres que ha transmès a MoraBanc la totalitat del seu negoci andorrà, com ja es va anunciar en un acord del 15 de juliol. El Sabadell es desprèn així del 50,97% del capital social -51,61% si es tenen en compte les accions en autocartera, que tenia del Banc Sabadell d’Andorra.

MoraBanc, que es converteixi així en l’entitat líder a Andorra, s’ha compromès amb el Sabadell a oferir als accionistes minoritaris les mateixes condicions econòmiques acordades amb el banc català.

L’operació, segons ha dit el Sabadell a la CNMV, contribuirà en set punts bàsics a la ràtio de solvència CET1 de l’entitat.

“Culminem una operació que impulsa el nostre creixement i el nostre compromís amb els reptes de futur d’Andorra”, ha assegurat el conseller director general de MoraBanc, Lluís Alsina. “BSA és un banc fort i ben gestionat que, a partir d’ara, serà un actiu important del Grup MoraBanc en la seva proposta de valor als clients”, ha afegit.

Tot i que BSA estarà ara dins del grup MoraBanc, les dues entitats seguiran operant de manera independent i els clients no notaran canvis ni en les oficines ni en els gestors.

Amb aquesta operació, el grup MoraBanc passa a gestionar més de 10.500 milions d’euros en recursos de clients i 1.600 milions d’euros d’inversió creditícia. En l’últim exercici, el benefici de MoraBanc va créixer un 20% fins als 30,1 milions d’euros, els recursos de clients van augmentar un 6,5% i la rendibilitat va créixer fins al 9,47% (ROE).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.