Empreses

Onalabs busca capital per als seus dispositius biotecnològics

La ‘start-up’ desenvolupa l’HAD10, per al seguiment en remot de pacients crònics, i L10, per al monitoratge d’esportistes a través de la suor

Onalabs Inno-Hub, start-up biotecnològica dedicada al desenvolupament de dispositius mèdics i esportius no invasius per al monitoratge de paràmetres bioquímics, ha iniciat una ronda d’inversió d’un milió d’euros, dels quals 300.000 euros ja estan compromesos a través d’Onalabs Investment.

L’empresa catalana, amb una valoració pre-money de 5,6 milions d’euros, pretén captar inversió de pes del sector dirigida a continuar el desenvolupament dels dispositius que té en marxa i la seva comercialització. Fins ara, la start-up ha aixecat 1,2 milions d’euros de fons competitius.

La proposta de valor d’Onalabs està protegida per patents pròpies així com de la UPC i de la Universitat de Burgos, amb contractes de cessió en favor de la companyia, i ha estat reconeguda amb el Seal of Excellence atorgat per la Comissió Europea. Aquests fets han impulsat el multiplicador previst per la companyia fins a situar-se en X16 el 2026, ja sigui per la venda de l’empresa per uns 126 milions d’euros o per la seva sortida als mercats cotitzats, com ara Euronext o Nasdaq, a través d’una IPO.

Had10, l10 i diabetis.

Onalabs, creada el 2016 a Barcelona per Elisabet Del Valle i Xavi Muñoz, CEO i conseller científic, respectivament, està centrada en el desenvolupament de tres dispositius digitals, basats en bioenginyeria sensòrica, que converteixen la pell en una plataforma de dades.

Es tracta de l’HAD10, L10 i Diabetis. Els dos primers es troben en la fase final de validació en centres de reconegut prestigi, com l’Hospital Germans Trias i Pujol (HAD10) i el CAR de Sant Cugat del Vallès i l’INEFC (L10), mentre que el tercer dispositiu, Diabetis, es troba en fase de laboratori.

L’HAD10 està dirigit al seguiment en remot de les constants vitals de pacients crònics complexos hospitalitzats en el seu domicili, mentre que L10 està orientat a conèixer el rendiment i l’estat físic dels esportistes a través del monitoratge del nivell de lactat en la suor. Aquests dispositius actuen com a microlaboratoris capaços de traduir el llenguatge de la bioquímica en dades de qualitat.

La innovació, en forma de pegats no invasius, proporciona informació de manera continuada i en temps real sobre paràmetres físics, com ara temperatura corporal, freqüència cardíaca i respiratòria, saturació d’oxigen, tensió arterial o moviments bruscos que poden indicar possibles caigudes; i també dades bioquímiques, com el mesurament de la glucosa i el lactat a través de la suor.

Dades de qualitat.

Els dispositius envien aquestes dades al professional sanitari de referència de l’usuari per a la seva valoració. Alhora, també creen alertes davant els canvis en els paràmetres, afavorint la intervenció immediata del metge o bé facilitant la seva actuació per a la prevenció o predicció de certes malalties.

El fort creixement de l’empresa en els últims mesos ha portat a canvis dins de l’estructura de direcció d’Onalabs. Elisabet Del Valle ha assumit el càrrec de CEO en substitució de Josep Cardona, que a partir d’ara serà el director del pla d’expansió nacional i internacional de l’empresa.

Del Valle és doctora en biotecnologia i llicenciada en bioquímica per la Universitat de Barcelona, màster en Desenvolupament Directiu, Coaching i Intel·ligència Emocional, i Gestió i Direcció d’Empreses Biotecnològiques. La CEO d’Onalabs és experta en innovació i intel·ligència emocional, amb més de 15 anys d’experiència professional en gestió de la innovació i desenvolupament estratègic corporatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.