Societat

Fecasarm lamenta la decisió del TSJC de mantenir el tancament de l’oci nocturn la nit de Cap d’Any

La patronal del sector critica que quan es resolgui el recurs “el perjudici ja s’haurà produït”

L’entitat recorda que la del 31 és “la nit més important de l’any” per al sector

La Federació Catalana d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha lamentat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de mantenir tancat l’oci nocturn la nit de Cap d’Any. L’alt tribunal ha rebutjat aquest dijous la petició de suspensió cautelaríssima de la mesura que demanava l’entitat i ha donat temps fins dimarts que ve, 4 de gener, perquè el govern presenti les seves al·legacions.

El secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha lamentat que no han “pogut salvar la nit del 31 i més tenint en compte com està de perjudicat el sector”. I és que ha constatat que quan es resolgui el recurs el proper 4 de gener “el mal ja estarà fet” i creu que la sala “sap que hi ha un perjudici molt important” pel sector.

En aquest sentit, ha recordat que el tribunal ja els ha reconegut la situació “d’agonia i crisi continuada” en la que està l’oci nocturn i l’hostaleria per la pandèmia i reconeix que esperaven que la sala acceptés el recurs. “Lamentem que no s’hagi entès que hi ha un perjudici imminent perquè es tracta de la nit més important per a aquestes empeses”, ha remarcat.

“La nit de Cap d’Any és la més important per aquestes empreses, moltes de les quals han hagut de tancar i molts treballadors han perdut la seva feina”, ha assenyalat.

Des de la Fecasarm consideren que “seria molt millor” tenir a la gent en festes “legals i amb grups reduïts” i retreu al govern de la Generalitat que hagi optat per “la il·legalitat”. Boadas ha advertit que les festes il·legals i entrompades al carrer “no desapareixeran i que “simplement no es veuen”.

“Els botellots continuaran, evidentment, perquè s’ha preferit abocar la gent a àmbits il·legals, però es tracta d’una mesura que queda bé davant de l’opinió pública. Com que ningú ho veu sembla que no contagia, però és completament ineficaç perquè els botellots i les festes il·legals hi seran”, ha vaticinat.

Fecalon alerta de perjudicis “greus i consolidats” al sector

ACN

La Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) ha advertit dels perjudicis “greus i consolidats” a la restauració i l’oci nocturn que suposa el tancament decretat pel govern.

La patronal ha subratllat els “problemes de convivència greus” que comportaran, al seu parer, les “festes il·legals i botellades”, unes activitats que “faran ineficaces les mesures recorregudes”.

L’entitat considera que la variant òmicron s’ha de combatre “com una malaltia comuna més, tipus grip”, i creu que “en cap moment justifica el tancament dels sectors empresarials com l’oci nocturn”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.