Política

Pròxima conferència d’Aragonès sobre els reptes de futur del país

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, pronunciarà el pròxim 14 de febrer una conferència per “marcar els reptes de futur del país”, coincidint amb el primer aniversari de la victòria de la majoria independentista que va facilitar la seva investidura, el famós 52% –sumant el resultat d’ERC, Junts per Catalunya, la CUP i el Partit Demòcrata– que es va esquerdar amb l’aprovació del pressupost amb els comuns en lloc dels cupaires. El 14 de febrer de l’any passat l’independentisme va obtenir la majoria més àmplia en nombre de diputats (74) i en percentatge de vot. Aquest serà el punt de partida d’Aragonès, que ja va pronunciar el 12 de gener una conferència a Madrid, en aquell cas, per reptar el govern espanyol a pactar un referèndum d’autodeterminació.

És d’esperar que Aragonès concreti quines alternatives cal preveure, tal com ell mateix va advertir en el seu discurs institucional nadalenc, en cas que la negociació amb el govern espanyol fracassi. La Generalitat està pendent de la data de la pròxima reunió de la taula de diàleg, que la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, espera que tingui lloc abans del març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.