Política

El PP imita Cs portant tensió als carrers i la política al jutjat

Presenten una denúncia a la fiscalia contra l’Ajuntament de Vic per no haver-los deixat muntar una carpa al carrer

El Partit Popular que lidera Alejandro Fernández ha importat alguna cosa més que Lorena Roldán en la seva opa a Ciutadans. Una d’aquestes apropiacions és la manera de fer del partit taronja de tensar el discurs contra el sobiranisme a través de l’agitació social als carrers i la judicialització del debat polític.

Això és el que ha passat aquests dies arran de la decisió de l’Ajuntament de Vic de no permetre al PP muntar una carpa informativa del partit a la plaça Major de la capital osonenca. En resposta, una delegació dels populars, encapçalada per Fernández, es va voler passejar per Vic, dissabte passat, en una manera de fer que recorda altres comportaments de desafiament a l’independentisme que han protagonitzat en el passat Inés Arrimadas i Carlos Carrizosa.

La resposta popular a la decisió de l’alcaldessa Anna Erra no es va quedar en la protesta de dissabte. Ahir, el diputat Santi Rodríguez i el president del PP a Barcelona, Manu Reyes, van judicialitzar el cas posant els fets en coneixement de la fiscalia. A parer del diputat, el comportament de l’alcaldessa Erra vulnera els drets democràtics dels militants populars, reconeguts en la Constitució espanyola. Per la seva banda, Reyes va qualificar de capriciosa l’actitud d’Erra.

L’alcaldessa de la capital d’Osona, membre de Junts per Catalunya, ja va ser investigada per la difusió a través de la megafonia de l’Ajuntament d’un missatge de suport als presos polítics. Va ser un advocat d’Oviedo que va formalitzar la denúncia i finalment el cas va quedar arxivat per decisió del TSJC, que no hi va veure el delicte de malversació de què se l’acusava.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.