Economia

El Parlament rebutja establir una “moratòria total” de nous projectes de ramaderia industrial a Catalunya

La cambra demana a l’executiu aprovar un decret que fixi els límits a les macrogranges per a mitigar la crisi climàtica

El Parlament ha rebutjat aquest dijous instar el Govern a establir una “moratòria total” de nous projectes de ramaderia industrial a tot el territori català. La proposta s’ha rebutjat amb els vots a favor només d’En Comú i la CUP-NCG.

En aquesta línia de vot, els grups parlamentaris han coincidit en el fet que cal “acabar de definir el concepte de macrogranges” i exigir el compliment de la normativa laboral, especialment en l’ús de falses cooperatives i falsos autònoms.

Al mateix temps, el ple ha demanat a l’executiu aprovar un decret que fixi els límits a les macrogranges per a mitigar la crisi climàtica i la cohesió territorial.

Per altra banda, el Ple ha rebutjat incorporar l’obligatorietat del tractament de purins a planta per a grans explotacions ramaderes i establir un pla de suport a la producció local de farratges autòctons i d’intensificar el suport a la petita i mitjana empresa.

Per últim, gràcies al vot d’En Comú podem, ERC, JxCat, la CUP-NCG, PSC i PPC s’ha aprovat garantir, a través d’ajudes, la instal·lació d’escorxadors de baixa capacitat i escorxadors mòbils d’accés per als productors independents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.