Economia

El PIB de l’OCDE creix un 5,5% el 2021 i ja supera el nivell previ a la pandèmia

L’economia espanyola és la quarta que més augmenta l’últim trimestre de l’any mentre la recuperació s’alenteix a Europa

El PIB dels països de l’Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha tancat el 2021 amb un creixement del 5,5% i ja supera el nivell previ a la pandèmia, que va fer caure el PIB de les economies més avançades un 4,6% el 2020.

Les darreres dades de l’organització apunten a un augment del PIB de l’1,2% entre el tercer i el quart trimestre del 2021, una dècima més respecte als anteriors. Malgrat que la recuperació a Europa s’ha alentit en els últims trimestres de l’any, el PIB espanyol és el quart que més ha augmentat de l’OCDE el quart trimestre de l’any, un 2%, només per darrere de Colòmbia, Israel i Hongria.

Entre els països del G7, el Regne Unit és el que ha registrat el major augment del PIB el 2021 amb un 7,5%, seguit de França amb un 7% i d’Itàlia amb un 6,4%. Tant la zona euro com la Unió Europea han tancat el 2021 amb un creixement del 5,1%, mateixa xifra que el G7.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.