Economia

societat

L’economia circular recicla 21.313 tones de tèxtil el 2021

La Fundació Formació i Treball, membre de la Cooperativa Moda re- i de la Cooperativa Roba Amiga gestiona la roba amb diferents iniciatives

Augmenta el volum un 30% respecte el 2020

Formació i Treball ha augmentat en un 30% respecte a l’any anterior la quantitat de roba gestionada, arribant a una xifra de 21.313 tones de tèxtil. D’aquesta quantitat, 7.050 tones han estat recollides directament dels més de 1.200 contenidors de 235 municipis i diferents empreses; mentre que 14.263 han estat recollides per part de Càritas en l’àmbit de tot l’Estat.

Des del 2018 Formació i Treball forma part del grup promotor de Moda re-, una iniciativa de Càritas per impulsar el reciclatge i la reutilització de la roba. Gràcies a aquesta aliança, Formació i Treball i Moda re han impulsat diferents iniciatives pioneres per impulsar el consum ètic de la roba a través d’un model d’economia social i sostenible. La fundació ja compte amb 18 establiments Botiga Amiga, una xarxa pròpia de botigues de roba usada alhora que es gestiona l’entrega social a persones vulnerables. Hi ha hi ha una feina prèvia de recollida i gestió de la roba per a la seva classificació pel reciclatge o la reutilització que genera fins a 267 llocs de feina, 166 dels quals han estat ocupats per persones vulnerables.

Gràcies a la implementació de la tecnologia Fibersort a la Planta de tractament tèxtil de Sant Esteve de Sesrovires es poden classificar grans volums de peces de roba per composició, fet que permet preparar-ho per a una matèria primera fiable pels recicladors tèxtils per a, posteriorment, convertir-ho en noves peces de roba.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.