Política

conflicte bèl·lic a l’est d’europa

L’alcalde de Mariúpol demana l’“evacuació total”

A la ciutat portuària assetjada per les tropes russes hi queden 100.000 civils

Denuncia que hi ha una fossa comuna amb milers de cadàvers

Putin bloqueja la planta d’Azovstal per contenir la resistència ucraïnesa

A mesura que passen les hores es van coneixent nous horrors de la invasió russa a Ucraïna. El focus es centra aquestes dies a la ciutat portuària de Mariúpol, al mar d’Azov, assetjada des de l’inici del conflicte. Mariúpol abans de la guerra comptava amb mig milió d’habitants. Ara, l’alcalde, Vadim Boitxenko, clama perquè hi hagi una “evacuació total” dels 100.000 civils que encara hi queden.“Només necessitem una cosa: l’evacuació total de la població. Unes 100.000 persones són a Mariúpol”, ha dit l’alcalde en declaracions a la televisió nacional.“Només necessitem una cosa: l’evacuació total de la població. Unes 100.000 persones són a Mariupol”, ha dit el mandatari.

Mentrestant la resistència ucraïnesa continua a la planta d’Azovstal, un immens complex industrial on també hi ha refugiats un miler de civils. De moment, les tropes russes han optat per no atacar aquestes intal·lacions en una ordre directa del president rus, Vladímir Putin. La guerra informativa també és part de l’estratègia així que mentre ahir els russos informaven que havien pres de manera total la ciutat de Mariúpol els nord-americans ho neguen.

Ucraïna diu que Putin vol evitar un enfrontament final amb les seves forces a Mariúpol, ja que no té tropes per derrotar-les.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.