Política

CONFLICTE BÈL·LIC A L’EST D’EUROPA

L’ONU acusa l’exèrcit rus d’accions que “podrien constituir crims de guerra”

Les Nacions Unides han documentat 50 assassinats a Butxa

“L’atac a l’estació de Kramatorsk simbolitza la falta de respecte a les lleis internacionals”, segons l’alta comissionada Michelle Bachelet

L’Oficina de les Nacions Unides per als Drets Humans veu “evidències creixents” de crims de guerra a Ucraïna, on “les forces armades russes han bombardejat indiscriminadament àrees poblades, assassinant civils i destruint hospitals, escoles” i altres infraestructures no militars.

Les vuit setmanes de conflicte “la llei humanitària internacional no només ha estat ignorada sinó totalment abandonada”, ha assenyalat en un comunicat l’alta comissionada de l’ONU per als drets humans, la xilena Michelle Bachelet.

L’atac a l’estació de tren de Kramatorsk el 8 d’abril, que va causar la mort de 60 persones i en va ferir 111 més, simbolitza la falta de respecte a les lleis internacionals que prohibeixen accions militars indiscriminades d’aquest tipus, va indicar l’alta comissionada.

L’ONU ha documentat “els assassinats, algunes execucions sumàries”, de 50 civils a la ciutat ucraïnesa de Butxa, als afores de Kíiv, ha afirmat avui una portaveu de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans a Ginebra. “Durant una missió a Butxa, el 9 d’abril, els investigadors de drets humans de l’ONU van documentar els assassinats, alguns execucions sumàries, de 50 civils al lloc”, ha dit Ravina Shamdasani, en una compareixença davant la premsa a Ginebra .

Des de la retirada de l’exèrcit rus dels voltants de Kíiv, s’han recollit en aquesta regió més de 1.000 cadàvers de civils de carrers, patis o fosses comunes, alguns amb les mans lligades o amb trets al clatell, van assegurar les autoritats dijous.

A Borodianka, una ciutat arrasada a prop de la capital, la policia va trobar nou cadàvers en fosses cavades de manera improvisada al costat d’un hospital. Tota la feina forma part de la documentació del que el responsable militar de la regió de Kíev, Oleksandr Pavliuk, qualifica d’ “atrocitats” de les tropes russes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.