Economia

Foment avançarà les seves eleccions al juliol

Sánchez Llibre ho veu necessari a les envistes d’un “huracà econòmic”

Foment del Treball avançarà uns mesos les seves eleccions, en principi previstes per al novembre d’enguany, i les celebrarà el pròxim mes de juliol. Així ho va anunciar ahir en una entrevista radiofònica el president de la patronal, Josep Sánchez Llibre, que també va confirmar que tornarà a concórrer als comicis de la institució. Sánchez Llibre, que farà oficial l’avançament i proposarà la nova convocatòria en la junta prevista per dilluns, dia 13, va justificar l’avançament de la data amb la situació econòmica actual i la necessitat per part dels empresaris d’un full de ruta ben definit per afrontar-la. El president de Foment va ser molt gràfic quan va definir les perspectives de futur com un “huracà des del vessant econòmic”, fent al·lusió a les incerteses que generen fenòmens com l’elevada inflació, l’encariment d’energia, combustibles i primeres matèries, i la guerra a Ucraïna. “Les eleccions –va puntualitzar– són per estar més forts, per tenir una estratègia determinada per mantenir la competitivitat de les nostres companyies i per fer front a una situació econòmica adversa.”

Sánchez Llibre va accedir al càrrec el 2018 en substitució de Joaquim Gay de Montellà. L’actual president aspirarà així al segon i últim mandat, tal com preveuen els estatuts de Foment. Cada mandat té una durada de quatre anys.

Control d’inversions

En la mateixa entrevista, el president de Foment va anunciar que proposarà la creació d’una agència independent que vetlli per l’execució de les inversions pressupostades a Catalunya i en la qual hi hauria representants de les administracions i de la societat civil catalana. Sánchez Llibre va qualificar de “vergonya” i “escàndol” l’incompliment de l’Estat amb les inversions compromeses pressupostàriament a Catalunya. Per això, va dir, ha arribat el moment que els empresaris, la societat civil i les administracions “facin un cop de puny sobre la taula”, i va recordar que estudis de la patronal indiquen que el dèficit d’inversió en infraestructures a Catalunya va arribar als 35.000 milions entre el 2009 i el 2022. “Estem davant un escàndol que és molt difícil d’explicar a l’opinió pública i a l’economia productiva”, va concloure.

Antoni Abad no aspirarà a ser reelegit a Cecot

El president de Cecot, Antoni Abad, no es tornarà a presentar a la reelecció del càrrec, que ocupa des del 2005. Així mateix va confirmar ahir la patronal en un comunicat en què explica que Abad va traslladar la seva decisió a la junta el 25 de maig. L’encara president va explicar que un cop aprovat el pla estratègic de l’entitat per als pròxims anys, volia iniciar el procés de relleu al capdavant de la patronal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.