Economia

SOCIETAT

Cupra presenta el model que electrificarà Seat Martorell

Cupra va presentar ahir els tres nous models cent per cent elèctrics que traurà al mercat a partir del 2025. Són el Tavascan, el Terramar i l’UrbanRebel; aquest últim, destinat a ser fabricat a la planta de Seat a Martorell, on els treballadors estan molt pendents dels projectes que la matriu Volkswagen els atorgarà en els pròxims anys i que han de garantir la viabilitat de la planta i la conservació del màxim nombre de treballadors. En un acte multitudinari a Sant Pere de Ribes, al qual van assistir el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller d’Empresa, Roger Torrent, entre moltes altres personalitats polítiques, econòmiques i sindicals, el president executiu de Seat i conseller delegat de Cupra, Wayne Griffiths, va explicar exultant que el projecte de l’UrbanRebel inclou la producció d’unes 160.000 unitats anuals. Ha estat dissenyat i desenvolupat a Catalunya i aspira a rebre les ajudes del Perte del vehicle elèctric.

Parlant d’aquest model, un vehicle petit pensat per a la mobilitat urbana, Griffiths va assegurar que serà una “democratització de la mobilitat elèctrica” i que demostrarà que “els cotxes elèctrics no necessàriament han de ser avorrits”. A més de recordar que el grup projecta mobilitzar 10.000 milions d’euros en l’electrificació, Griffiths va explicar que amb els models de Cupra aspira a vendre 500.000 cotxes l’any, alhora que vol impulsar l’expansió internacional cap a nous mercats, així com entrar en nous segments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.