Empreses

Petgenetica crea un test d’ADN per a mascotes

L’empresa de Barcelona ha desenvolupat un test en què s’analitzen més de 275 races de gos, 150 malalties i 10 trets físics

L’empresa barcelonina Petgenetica ha llançat un test d’ADN que a partir d’una anàlisi de saliva permet conèixer la predisposició del gos a desenvolupar malalties.

L’equip de veterinaris i genetistes de Petgenetica ha desenvolupat un test d’ADN en què s’analitzen més de 275 races, 150 malalties i 10 trets físics. El resultat és un informe genètic exhaustiu fàcilment comprensible per a qualsevol propietari, que proporciona una informació imprescindible sobre la raça i la salut del gos, el seu caràcter, la seva alimentació ideal i l’optimització de les seves cures. El nou test permet perfilar l’arbre genealògic fins a la tercera generació, i informa sobre més de 150 malalties hereditàries que poden afectar la salut del gos, amb la qual cosa es poden aplicar tractaments preventius per augmentar la qualitat de vida de la mascota. Petgenetica comercialitza tres tipus diferents d’informes d’ADN: informe de raça, per conèixer la raça i l’arbre genealògic; informe de salut, que ofereix informació genètica per reforçar la salut de la mascota i l’informe complet 360º, que engloba raça, arbre genealògic, trets físics, salut, caràcter, cura, activitat física recomanada i consells per a una alimentació òptima.

Com explica Toni Cambredó, un dels impulsors de Petgenetica, la idea d’aquesta nova eina va néixer durant el confinament: “molts propietaris van conviure amb el seu gos més temps del que és habitual, i trucaven als veterinaris per saber com millorar la seva relació amb la mascota i les seves cures.”

“Hem buscat la màxima fiabilitat científica per a l’informe PETGENETICA. El coneixement d’anàlisi clínica s’ha obtingut gràcies a la col·laboració de laboratoris espanyols líders en aquest àmbit. I la seqüenciació i interpretació del genoma es realitza a laboratoris centreeuropeus amb àmplia experiència de col·laboració amb la Societat Internacional per a la Genètica Animal (ISAG) i altres entitats dedicades a millorar la vida dels gossos”, afirma Cambredó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.