Atac a centres d’instrucció militar

Rússia ha reivindicat aquest diumenge un “atac massiu” amb armes d’alta precisió i míssils Kalibr contra centres d’instrucció militar al nord i l’oest d’Ucraïna.

El ministeri de Defensa rus ha informat que les seves Forces Aeroespacials han atacat massivament centres d’instrucció de les Forces Armades ucraïneses a les regions de Txerníhiv, Jitómir i Lviv.

“Com a resultat d’aquest atac, les brigades d’infantaria motoritzada 65 i 66, i la 46 brigada aeromòbil de les Forces Armades d’Ucraïna que rebien instrucció en aquests polígons han perdut totalment la seva capacitat combativa”, ha assegurat el portaveu de Defensa, Ígor Konáixenkov. Segons ell, amb aquesta acció han “frustrat l’enviament d’aquestes unitats a la zona dels combats”.

El portaveu militar ha reportat també que les forces russes han abatut dos avions ucraïnesos, un Su-25 que atacava l’Illa de les Serps, a la Mar Negra, i un MiG-29 durant un combat aeri sobre la població de Zelenodolsk, a la regió de Dnipro, a l’est de la zona central d’Ucraïna.

A més, ha afirmat que la defensa antiaèria russa ha interceptat 8 drons i 19 míssils ucraïnesos.

El portaveu ha xifrat en més de 720 les baixes mortals de les forces enemigues durant la passada jornada.