Societat

societat

80 milions per la formació de persones desocupades

El Departament d’Empresa i Treball subvencionarà més de 2.000 cursos i es calcula que unes 30.000 persones aturades podran beneficiar-se’n

El Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat destinarà 80 milions d’euros al programa FOAP, dirigit a la formació ocupacional en àrees prioritàries de les persones en situació de desocupació.

Durant una visita al Centre d’Innovació i Formació Ocupacional (CIFO) de l’Hospitalet de Llobregat (Barcelonès), el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, ha anunciat aquest dijous aquesta partida, que és la més alta de la història del programa, ha explicat la conselleria en un comunicat.

Amb aquesta inversió, el Departament subvencionarà més de 2.000 cursos ajustats a les necessitats sectorials i territorials, i es calcula que unes 30.000 persones aturades podran beneficiar-se’n.

“La conselleria fa aquest esforç perquè la Formació Professional és clau per a la transformació del model productiu del país, i per oferir oportunitats a tots els catalans, especialment a les persones que es troben en una situació d’atur estructural”, ha subratllat Torrent.

Així mateix, ha recordat la inversió realitzada en el conjunt de programes de formació professional ocupacional del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), que aquest any supera els 111,2 milions d’euros de dotació, la qual cosa representa un creixement del 19,4%.

Torrent ha posat en relleu la Formació Professional contínua de tots els treballadors “perquè el món laboral, cada vegada més, necessita més agilitat i adaptació per les noves tecnologies davant les quals cal preparar-se, i per això la Generalitat fa aquest esforç amb el Programa FOAP”.

Els cursos subvencionats es dirigeixen principalment a aturats, posant especial èmfasi en: persones amb especials dificultats d’inserció laboral o en situació de vulnerabilitat social, persones que no cobren prestació per desocupació, joves de menys de 30 anys o treballadors amb baixa qualificació professional.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.