Política

Gabriel rebutja “propostes buides i personalismes”

L’exdiputada reapareix en un acte públic durant l’escola d’estiu de la CUP

Assegura que la formació “és radical” perquè “anirà fins al final”

Veu l’esquerra independentista “millor que mai”

L’exdiputada de la CUP Anna Gabriel va rebutjar ahir “les propostes buides i els personalismes” d’altres opcions polítiques i va assegurar que la seva formació anirà “fins al final” perquè “és radical”. Durant l’acte de cloenda de l’escola d’estiu de la formació anticapitalista a la Nau Bostik de Barcelona, Gabriel, que reapareixia en un acte polític després del seu exili a Suïssa, va definir la situació actual com un “tancament d’un cicle polític”, en el qual cal “anàlisi, formació, intercanvi i propostes per al territori, junt amb la defensa de la llengua i l’acció contra la repressió”. Amb aquest escenari, Gabriel veu l’esquerra independentista “millor que mai”, tot i que, segons va denunciar, “ha estat vilipendiada, ridiculitzada i atacada”, durant molt de temps. Alhora, la veu com un “tresor” i com l’opció necessària per defensar “la vida digna, l’alliberament del país, els drets i la justícia”. Des d’aquest punt de vista, va remarcar, la CUP aposta per no enfonsar-se en un clima de “frustració, desànim i desorientació”.

“Si us puc servir d’alguna cosa després de tant temps de ser fora –va subratllar– és per contagiar-vos autoestima al màxim.” Gabriel considera que la formació té força i empenta per poder emprendre noves accions per enfortir-se internament, entenent el partit com a col·lectiu. “No ens conformem amb referències buides o discursos simplistes”, va assenyalar. “Anem a l’arrel, som radicals, estem determinades i tenim tanta història acumulada que no ho sabríem fer de cap altra manera”, va sentenciar.

Entre els participants en l’escola d’estiu de la CUP hi havia dirigents i líders històrics de la formació anticapitalista, com ara l’actual portaveu al Parlament, Eulàlia Reguant, i el diputat Carles Riera, així com altres diputats i exdiputats com ara David Fernàndez i Pau Juvillà.

L’escola d’estiu de la CUP, que ahir arribava a la sisena edició, es va cloure després de tres dies, durant els quals es va presentar el Centre d’Estudis Unitat Popular. Les jornades van incloure una vintena de conferències amb assistència de més de 600 persones.

Crítics amb el govern

Els participants, a més d’exposar les seves propostes, no van estalviar crítiques al govern català i a les constants diferències i retrets entre els socis de l’executiu. A parer dels cupaires, aquesta tensió persistent impedeix donar resposta als reptes socials i econòmics del país, així com als drets nacionals dels catalans. Per aquest motiu, van reclamar que en el pròxim debat de política general, previst per a final d’aquest mes, s’apliquin de manera efectiva els acords presos per la majoria independentista al Parlament.

Entre les ponències i taules rodones d’ahir, hi va haver la protagonitzada pel filòsof i president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, junt amb la investigadora cultural Ingrid Guardiola i el professor de filosofia Carlos Fernández Liria. També hi va haver un debat sobre l’avenç del reaccionarisme, amb el fotoperiodista Jordi Borràs, la periodista Jordina Arnau i l’educador social Enric Zaldo. Finalment, la diputada al Parlament Okoye Löbery, l’escriptor i activista Helios F. Garcés i l’escriptora feminista Stella Magliani-Belkacem van abordar temes com ara el racisme i la xenofòbia.

LA FRASE

Si us puc servir d’alguna cosa després de tant de temps fora és per contagiar-vos autoestima
Anna Gabriel
exdiputada de la cup


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.