Política

ERC insta Junts a aprovar el pressupost

Per Aragonès, “no s’entendria” que JxCat digues no als comptes dissenyats per Giró

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va exhortar ahir JxCat a votar a favor dels pressupostos de la Generalitat, atès que “no s’entendria” que la formació que ha sortit del govern negués el vistiplau als comptes dissenyats per l’exconseller d’Economia Jaume Giró.

Aragonès va fer aquestes declaracions a la premsa envoltat de la plana major d’Esquerra Republicana, que ahir va presentar el seu vint-i-novè congrés nacional. Oriol Junqueras aspira a continuar liderant el partit, juntament amb la secretària general, Marta Rovira, exiliada a Ginebra, que ahir hi va ser present mitjançant una imatge que sostenia Junqueras.

El líder dels republicans va indicar que el congrés vol afrontar “la nova etapa de la política i la societat catalanes” amb l’objectiu de “construir una república independent, al servei de la prosperitat, el benestar i la justícia per a tots els ciutadans”. Junqueras va defensar la nova composició del govern, ja que “encarna les aspiracions legítimes del 80% de Catalunya que vol la fi de la repressió, una negociació sincera i decidir el futur del país votant”.

Per la seva banda, Aragonès va defensar la candidatura continuista a l’executiva per tal de “reforçar l’organització política per ser més útils a la societat”, i va remarcar que estan a punt “per assumir tots els lideratges, institucionals, polítics i socials”, a més d’insistir, en una referència velada a JxCat, que ERC “no deserta de les responsabilitats ni abandona la ciutadania”. Finalment, la secretària general adjunta, Marta Vilalta, va recordar que ERC vol ser clau en la transformació “social, feminista, verda i democràtica” del país buscant “més cooperació amb la societat i les entitats que la formen, reforçant la militància i enfortint l’àrea internacional per buscar complicitats” més enllà de les fronteres. La candidatura i les propostes se sotmetran a la votació telemàtica dels afiliats diumenge, dia 6 de novembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.