Política

L’Audiència Nacional demana justificar el secret en la causa del Tsunami

La Sala Penal insta el jutge García Castellón a explicar el manteniment d’aquesta reserva i a descartar que vulnera el dret de defensa

L’Audiència Nacional ha instat el jutge que dirigeix la investigació al voltant de la plataforma Tsunami Democràtic que justifiqui la necessitat de continuar mantenint la causa sota secret, davant la motivació “escassa” detectada en les últimes resolucions. Amb aquesta comminació al jutge que des del 2019 dirigeix la investigació sobre la plataforma que va organitzar les principals protestes contra les sentències de l’1 d’Octubre, entre elles l’ocupació de l’Aeroport del Prat, la secció tercera de la sala penal de l’Audiència Nacional estima parcialment el recurs de l’empresari Oriol Soler contra una de les pròrrogues del secret de sumari decretades pel titular del jutjat central d’instrucció número 8, Manuel García Castellón.

El jutge de suport de García Castellón, Joaquín Gadea, ha tornat a estendre el secret de les actuacions fins a l’11 de gener vinent, com a mesura “imprescindible”, perquè considera que no restringeix el dret de defensa.

Fins ara, l’Audiència Nacional havia avalat les pròrrogues del secret de la causa, però en el seu últim acte deixa clar que si vol mantenir la situació de reserva de la investigació ha de dictar una resolució en què n’expliqui els motius i que validi la possible afectació del dret fonamental de defensa de l’investigat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.