Economia

Seat proposa als sindicats allargar l’ERTO tres mesos

L’expedient en vigor prescrivia el 23 de desembre i ara s’allargaria fins al març

La manca de components i l’escassetat de primeres matèries força l’empresa a reduir la producció

Seat pacta amb els sindicats allargar tres mesos l’expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) per tenir prou flexibilitat per adaptar-se a la falta de components a les plantes de Martorell i Barcelona. La companyia s’ha vist obligada a prendre aquesta decisió per l’escenari complex marcat per la crisi dels semiconductors i l’escassetat de primeres matèries intensificades per la invasió russa d’Ucraïna. L’ERTO contempla la a suspensió temporal del torn de nit de la línia 2, amb una afectació diària de 900 persones, i la “possible cancel·lació” de jornades de producció a qualsevol de les línies de fabricació. “És una decisió que prenem des de la responsabilitat i el diàleg amb la representació dels treballadors”, ha indicat un portaveu de Seat.

L’automobilística ha assegurat que té com a prioritat reforçar el model de negoci ser una companyia “més sòlida i robusta davant dels factors externs”.

Seat va presentar un expedient al setembre que s’havia d’allargar fins al 23 de desembre i que ara durarà fins al 31 de març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.