Política

El ple extraordinari per “verificar la idoneïtat” dels nous magistrats del TC es fa aquest dijous

El Constitucional té sobre la taula els quatre noms proposats pel CGPJ i pel govern espanyol

El Tribunal Constitucional (TC) ha convocat el ple extraordinari que ha de “verificar la idoneïtat” dels nous magistrats designats pel Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i pel govern espanyol aquest dijous a la una del migdia. En aquesta reunió, el TC “examinarà la verificació del compliment dels requisits exigits per als nomenaments”. El govern espanyol ja va triar fa un mes els seus candidats que són l’exministre de Justícia Juan Carlos Campo i la catedràtica ex alt càrrec de la Moncloa Laura Díez.

El ple extraordinari se celebra després que el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) designés dimarts per unanimitat com a nous magistrats el president de la sala contenciosa-administrativa del Tribunal Suprem, el conservador César Tolosa i l’expresidenta de la sala social, la progressista María Luisa Segoviano.

La convocatòria arriba després que el CGPJ hagi notificat aquest dimecres al matí al TC l’acord amb els seus nomenaments així com el currículum dels candidats. Amb les quatre designacions el Constitucional passarà a tenir una majoria progressista.

La verificació de la idoneïtat és un tràmit que consisteix en la comprovació que els candidats compleixen amb el que fixa la llei que regula el TC.

L’article 18 diu que els membres de l’òrgan hauran de ser designats entre “ciutadans espanyols que siguin magistrats, fiscals, professors d’universitat, funcionaris públics o advocats, tots ells juristes de reconeguda competència amb més de quinze anys d’exercici professional o en actiu en la seva respectiva funció”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.