Política

estat espanyol

Vox registra en el Congrés la moció de censura amb Tamames de candidat

És la segona que registra aquesta legislatura contra el govern de coalició espanyol

La iniciativa no té possibilitats de prosperar

Vox, la formació d’extrema dreta espanyola, ha registrat aquest migdia una moció de censura impulsada en solitari contra el govern de coalició espanyol format pel PSOE i Unides Podem, amb l’economista Ramón Tamames, exmilitant del Partit Comunista, com a candidat a la presidència, informa ACN.

Un cop acceptada la moció per la mesa del Congrés espanyol, la presidenta de la cambra baixa, la socialista Meritxell Batet, fixarà la data del debat, que es podria celebrar a mitjan març. La iniciativa està abocada al fracàs, com la primera que van presentar.

Vox ha registrat la seva segona moció de censura de la legislatura gairebé tres mesos després d’haver-la anunciat i un cop Tamames va fer públic la setmana passada un acord definitiu per encapçalar-la. Abans que Tamames, Vox hauria proposat a l’expresident espanyol Felipe González i a l’exvicepresident Alfonso Guerra liderar ells la moció, segons va revelar diumenge en una entrevista al diari El Mundo l’escriptor Fernando Sánchez Dragó, impulsor de la candidatura de l’economista. Es tracta de la sisena moció de censura de la democràcia i no té cap possibilitat aritmètica de prosperar perquè necessitaria majoria absoluta (176 vots) i previsiblement només obtindrà el suport dels 52 diputats de Vox, els dos exdiputats d’UPN i el de Foro Asturias, en total 55.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.