Política

política

Aragonès retreu a Borràs que usi el Parlament per a la seva estratègia

Insta Junts per Catalunya a proposar un nom per substituir-la al capdavant de la institució

Critica al PSC-Units per fer una proposta "unilateral" per destituir Borràs sense haver-la exposat abans a la resta de grups

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, retreu a Laura Borràs que faci servir la “interinitat” a la presidència del Parlament com “una peça més de la seva estratègia personal de defensa” en el cas de les irregularitats a la Institució de les Lletres Catalanes (ILC) que l’han portada a ser condemnada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Aragonès ho afirma en una entrevista amb l’agència EFE en què ha advertit a la presidenta suspesa de la cambra que el seu “no és un cas de repressió política” contra l’independentisme perquè hi ha “una sentència amb un fets provats i relacionats amb pràctiques de corrupció”. Un cas que Aragonès considera que no es pot equiparar als “casos relacionats amb el referèndum de l’1 d’Octubre o amb la repressió política”.

Precisament Borràs ha reclamat la seva restitució com a presidenta del Parlament en considerar que no ha estat condemnada per corrupció perquè la sentència del TSJC reconeix que no hi va haver lucre personal en les adjudicacions a dit de contractes de la ILC sota la seva direcció per les quals ha estat condemnada a quatre anys i mig de presó.

La presidència del Parlament es troba en una situació d’interinitat des que el TSJC va obrir judici oral contra Borràs i, en resposta, la Mesa de la cambra va aprovar suspendre-la en el càrrec amb els vots de PSC, ERC i CUP enfront del vot contrari de Junts per Catalunya. Aragonès defensa que la cambra “ha de tenir una presidència amb plenes funcions i no una presidència vacant” i insta JxCat a fer “el primer pas” proposant a la resta de grups parlamentaris un candidat per substituir Borràs.

El president català defuig valorar la possibilitat que Junts es negui a proposar un nom i confia “plenament que tothom prendrà la millor decisió possible per preservar les institucions del país”. Aragonès creu que JxCat “hauria de pensar molt” per quin motiu, segons ell, “intenten mirar cap a una altra banda posant pel mig la causa independentista” tot i tractar-se d’ “un cas vinculat a la corrupció”. I adverteix que l’independentisme no s’ho mereix: “Estem obligats a ser exigents i extremadament exemplars”.

Aragonès també rebutja valorar el paper de Borràs en el lideratge de Junts i recorda que no és ningú per opinar qui ha de liderar un altre partit.

Aragonès també critica al PSC-Units per com ha presentat la seva proposta de reforma del reglament parlamentari que permetria a una majoria absoluta del ple destituir del càrrec als membres de la Mesa i, per tant, també a la presidència: “Aquesta proposta la vam conèixer pels mitjans. Crec que en un aspecte tan rellevant per a les nostres institucions com són les normes de funcionament, com és el cas del reglament, hauria estat bé que el PSC ens hagués avisat abans i compartit el contingut. Però han fet una proposta unilateral”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.