Política

Alcaldables d’ERC a Ponent i la Catalunya Central reclamen l’eix ferroviari transversal

La infraestructura exigida a l’Estat connectaria Lleida amb Barcelona

Aliança entre set alcaldables d’ERC a Ponent i la Catalunya Central per exigir a l’Estat que tiri endavant l’eix ferroviari transversal, que connectaria amb tren Lleida amb Barcelona. Els candidats republicans de Mollerussa, Tàrrega, Cervera, Lleida, Igualada, Manresa i Martorell –les set ciutats que uniria la infraestructura– han escenificat aquest front comú en un acte a Igualada en què la candidata republicana a la ciutat, Alba Vergés, ha defensat que es tracta d’un primer pas per reclamar una infraestructura que permetria “el reequilibri territorial i lluitar contra el despoblament, i el canvi climàtic”. Els alcaldables han denunciat l’infrafinançament de l’Estat i han avançat que “anirem fins on calgui per exigir la infraestructura”.

Els alcaldes i alcaldables d’ERC han argumentat que el projecte millorarà el progrés econòmic de la zona, ja que amb la nova via ferroviària s’obriran noves oportunitats per a les mercaderies que podran anar tant cap a Barcelona com a Lleida des de Mollerussa, Tàrrega, Cervera i Igualada. I han afegit que la nova línia repercutirà inevitablement en l’A2, l’única via per on circulen ara mateix les mercaderies, i necessàriament descongestionarà la carretera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.