Política

Al·legat de Puigdemont contra el president

Les diferències entre el president Carles Puigdemont, a l’exili, i l’actual cap de la Generalitat, Pere Aragonès, són cada vegada més evidents i s’airegen ja públicament sense temor de les conseqüències electorals o, tal volta, per això mateix, per treure’n un rèdit en la primera contesa que ha de venir, la de les municipals. Puigdemont va ser molt dur amb Aragonès en un comunicat penjat a Twitter després que l’actual president proposés una taula de partits amb l’“acord de claredat” com a eix principal.

“Aragonès no té el consens necessari per aquest acord. En canvi, la llei del referèndum i la declaració d’independència van ser aprovades per majoria absoluta”, recorda l’ara eurodiputat.” “Es continua impulsant –afegeix– allò rebutjat i es continua ignorant allò aprovat.” Puigdemont també va recordar que la proposta d’acord de claredat va ser rebutjada pel Parlament i que totes les propostes de referèndum acordat amb Espanya han estat rebutjades i que “ni disposant del poder per investir president del govern espanyol hi ha hagut cap possibilitat que s’acordés.”

Puigdemont indica que el debat sobre com abordar el camí cap a la independència “no exclou” que els partits puguin situar les seves propostes damunt la taula. Tanmateix, avisa els republicans que no tenen la legitimitat suficient per “desfer el camí col·lectiu” i “arrossegar tota la resta a una deriva que potser porta beneficis personals i de partit, però cap ni un per a Catalunya i els catalans. L’exlíder de Junts lamenta “l’opacitat” del govern i creu que “hi ha moltes preguntes que encara no han estat respostes”. Finalment, diu que tenen dret a preguntar-se si es vol un acord de claredat “per tornar a investir Pedro Sánchez”.

Al Parlament el portaveu de Junts, Josep Rius, va demanar a Aragonès que abans de convocar la taula reuneixi els partits independentistes per mirar de trobar una fórmula “que aclareixi quina ha de ser la manera de culminar el procés d’independència entre tots”. Junts es va abstenir en la votació sobre l’acord de claredat el passat 30 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.