Economia

Foment acusa Podem d’empènyer el govern espanyol cap a “un excés d’intervencionisme”

Fa una crida a les administracions per “superar els excessos populistes” i a evitar “la voracitat fiscal”

Reivindica la figura de l’empresari que, lamenta, “és qüestionat davant l’opinió pública”

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha assenyalat directament Podem per “l’excés d’intervencionisme” econòmic que, segons el líder patronal, posa en pràctica el govern espanyol. Durant un discurs durant l’assemblea general de l’organització, Sánchez Llibre també ha volgut reivindicar la figura dels empresaris, que, segons ha declarat, “són objecte d’una campanya en contra” que els acusa de ser els culpables de la inflació amb “instruments propis de països dictatorials i no democràtics”.

Pel president de Foment, “els empresaris són la solució, no pas el problema”, i que. tot i que el debat polític desqualifica els beneficis empresarials, sense aquests “no hi ha empresa viable”.

Sánchez Llibre, que s’ha mostrat “sorprès” davant de “tanta irresponsabilitat política”, ha exhortat els responsable polítics a superar “els excessos populistes” i a plantejar un pacte d’Estat que fomenti el creixement i el benestar que substitueixi “la voracitat fiscal” de les administracions i que, assegura, perjudica el teixit productiu i que és especialment intens a Catalunya.

En aquest sentit, el màxim responsable de la patronal ha instat a emular la fiscalitat d’altres territoris com Madrid, s’ha mostrat contrari als que defensen el decreixement com a solució de futur i partidari d’una Barcelona com a capital internacional “que pugui triar el seu model de mobilitat, sense imposicions i no estar sotmesos a l’urbanisme tàctic i sectari d’aquests últims anys”

Sánchez Llibre ha confirmat el seu compromís amb projectes com l’ampliació de l’Aeroport del Prat i altres infraestructures i ha alertat que el context d’inflació sostinguda o la sequera obliguen a “estar amatents” i a proposar noves mesures per no perjudicar l’activitat econòmica”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.