Política

La llista dels nou experts que crearan les bases per a la proposta final de l’acord de claredat d’Aragonès

El govern aprova la constitució del Consell Acadèmic, que es reunirà per primer cop aquest dimcres

El govern ha donat llum verd aquest dimarts a la constitució del Consell Acadèmic, que ha d’elaborar els dos informes que serviran com a base del debat i del text que ha d’ajudar el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el seu govern a elaborar la proposta final de l’acord de claredat sobre el referèndum d’autodeterminació que acabaran presentant al govern espanyol.

Segons ha explicat la portaveu del govern, Patrícia Plaja, en la roda de premsa posterior al consell executiu, amb la creació del Consell Acadèmic, que s’integra al Departament de la Presidència i està format per nou experts, es dona “el tret de sortida al procés de debat polític entre Catalunya i l’Estat espanyol”.

El Consell està presidit pel professor lector de Teoria Política a la UPF, Marc Sanjaume-Calvet, i el completen Mar Aguilera Vaqués, professora de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona; Eva Anduiza Perea, catedràtica de Ciència Política a la UAB; Marco Aparicio Wilhelmi, professor de Dret Constitucional a la Universitat de Girona; Astrid Barrio López, professora de Ciència Política a la Universitat de València; Pau Bossacoma Busquets, professor dels Estudis de Dret i Ciència Política de la UOC; Elisenda Casañas Adam, professora de Dret Constitucional a la Universitat d’Edimburg; Lesley-Ann Daniels, investigadora a l’Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (IBEI), i Josep Lluís Martí Màrmol, professor de Filosofia del Dret i Política de la UPF.

Els membres d’aquest consell tindran dret a rebre una remuneració per l’assistència a les sessions que celebri l’organisme, segons el govern.

Primera reunió

El Consell Acadèmic es reunirà per primer cop aquest dimecres, en una trobada en què també hi participarà el president Aragonès. Plaja ha destacat que l’objectiu del procés que arrenca aquest dimarts amb la creació del Consell és “que Catalunya torni a votar i torni a decidir el futur polític” i que aquesta vegada ho faci “amb el reconeixement de totes les parts, també la internacional”.

La polèmica per Astrid Barrio

Preguntada per la polèmica que ha suscitat la presència de la professora de Ciència Política a la Universitat de València (UV), Astrid Barrio, que s’ha pronunciat contrària al procés, Plaja ha destacat la importància de “omptar amb tothom, també aquells que publicament han dit que no eren independentistes o no estaven a favor del procés”. La portaveu ha defensat la importància que el Consell “sigui plural i divers” perquè sigui “més representatiu de la ciutadania de catalunya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.