Política

estat espanyol

El rei emèrit torna a l’Estat per segon cop des de la seva fugida

El pare de Felip VI ha arribat a l’aeroport de Vigo en un vol privat procedent de Londres

Joan Carles de Borbó ja torna a ser a l’Estat espanyol. Ha arribat aquest migdia a l’aeroport de Vigo en un vol privat procedent de Londres, on dimarts al vespre va anar al partit entre el Chelsea i el Reial Madrid de la lliga de Campions. Posteriorment, s’ha desplaçat en cotxe fins a Sanxenxo, on passarà uns dies a casa del seu amic Pedro Campos i participarà en una regata del campionat espanyol de vela, que se celebra aquest cap de setmana en aquesta localitat de Pontevedra, informen els mitjans locals.

Aquesta és la segona visita del pare de Felip VI a l’Estat des que assetjat pels escàndols de corrupció i investigacions judicials va fugir als Emirats Àrabs l’agost del 2020, i la primera des que va anunciar que traslladava la seva residència fiscal en aquest país del Pròxim Orient. La primera visita de l’emèrit va ser just el maig del 2022, també a Galícia, a Sanxenxo, per participar en les regates. La seva estada va aixecar molta polseguera, entre altres coses per aquella famosa resposta que va donar a una periodista “explicacions de què?”.

Sobre la nova visita a Galícia de l’emèrit, el president de la Xunta, Alfonso Rueda, del PP, ha dit aquest dimecres que “no és una mala notícia, sinó tot el contrari” des del punt de vista de la promoció turística de Galícia. Però, no tothom ho veu així. El BNG ha indicat que “qualsevol ciutadà que tingués un problema amb Hisenda no tindria a la policia protegint-lo, sinó tot el contrari”. Des del govern espanyol s’ha eludit la visita emmarcant-la en “l’àmbit privat”.

D’altra banda, en relació amb el cost de la protecció de Joan Carles de Borbó a Abu Dhabi per part de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, el govern espanyol assegura que no és possible quantificar la quantitat que s’hi destina al·legant amb el fet que no hi ha una partida pressupostària concreta assignada a aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.