Política

PolÍTICA

Serret, inhabilitada un any per desobediència per l’1-O

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, a un any d’inhabilitació per a càrrec públic en totes les administracions i 12.000 euros de multa per un delicte de desobediència per formar part de l’organització de l’1-O. L’advocat de la consellera recorrerà contra la sentència al Suprem, de manera que Serret continuarà, de moment, exercint el seu càrrec en el govern. La fiscalia demanava justament un any d’inhabilitació i la multa que se li ha imposat.

El TSJC assegura que Serret era “perfectament coneixedora” dels requeriments del Tribunal Constitucional que impedien tirar endavant el referèndum perquè li van ser notificats personalment, però els va ignorar de manera “conscient i deliberada”. La sentència recorda que ella mateixa va fer un “reconeixement directe” del delicte que se li imputa en el judici, quan es va negar a respondre les preguntes de les acusacions i es va limitar a pronunciar un al·legat en què va reconèixer que no va fer res per impedir el referèndum per les “conviccions personals del dret d’autodeterminació del poble català”. “La culpabilitat de l’acusada està fora de tot dubte, no només per l’acceptació expressa dels fets imputats sinó per haver desatès de manera clara, reiterativa i flagrant els requeriments del Constitucional”, resumeix el tribunal. Els jutges insisteixen que la “il·licitud d’organitzar un referèndum d’autodeterminació de manera unilateral i amb caràcter vinculant al marge de l’Estat és de coneixement general” i sostenen que “el pretès dret a decidir” no existeix en l’ordenament jurídic. “Resulta impensable” –conclouen– que l’acusada, amb la seva “elevada formació, capacitació i experiència professional”, no sabés que s’estava vulnerant la llei de manera “flagrant”, “per molt condicionada que es trobés a causa de la seva relació amb l’anomenat procés de Catalunya i que es comprometés com a membre del govern a seguir un pretès mandat popular”.

En un comunicat, Serret va avisar que no es dona per vençuda: la sentència “no és ferma”, de manera que presentarà recurs i continuarà defensant-se “fins on calgui”. “Hem fet molta feina en set mesos. Estem tornant a posar Catalunya a l’escena internacional i, encara que ens vulguin anul·lar, ens mantindrem actius i compromesos com sempre, portant més i millor Catalunya al món.” Com recollia l’ACN, Serret va reiterar que “posar urnes no és un delicte”.

http://www.elpuntavui.cat/politica/article/17-politica/2282330-serret-inhabilitada-un-any-per-desobediencia-per-l-1-o.html

2282330



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.