Política

L’oposició lamenta el “desgavell” però només Vox demana la dimissió de Vilagrà

El PSC no li demana però diu que la consellera “es mereix dimitir”

Junts diu que el govern estava advertit que 72 processos alhora era complexe i tot i així ho va tirar endavant

L’oposició en ple ha lamentat el “desgavell” en les proves de dissabte, s’ha solidaritzat amb els afectats i ha exigit a la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, més transparència i que assumeixi la seva part de responsabilitat, però només Vox ha demanat obertament la seva dimissió. Marta Moreta, del PSC, ha mostrat la seva indignació per com s’ha portat tot el procediment, ha criticat que “s’hagi privatitzat pràcticament tot” i ha assegurat que només Vilagrà “té tota la responsabilitat”. En aquest sentit, Moreta ha subratllat que “el cessament de la directora general de Funció Pública ha estat una operació de maquillatge” perquè qui té “tota la responsabilitat” és Vilagrà, de la qual ha dit que “representa l’organització del desgovern”. “De moment, no li demanarem la dimissió, però se la mereix”, ha sentenciat Moreta que ha afirmat en torn de rèplica que“si no saben organitzar unes oposicions, com volen gestionar Rodalies”.

Per la seva part, Glòria Freixa, portaveu de Junts, ha responsabilitzat a la Generalitat del mal funcionament de les proves perquè “els havien advertit de la complexitat que coincidissin 72 processos el mateix dia i tot i així ho van tirar endavant” ha recordat després de lamentar que encara no hagin assumit la seva part de responsabilitat i recordar el costos “molt elevats” que tindrà la mala organització. Freixa ha anunciat que des de Junts obriran una finestreta de queixes per atendre els aspirants i ha reiterat que no confien que l’administració pugui seguir amb el procés. “No volem que 13.500 famílies tornin a patir. Estarem atents”.

Per part de la CUP, Basha Changue, ha assenyalat que el “el caos a les oposicions de dissabte és només la punta de l’iceberg d’un procés que ha estat un desastre” i que ha estat la conseqüència “d’externalitzar el procés”. I ha llegit un comunicat del sindicat IAC on exposa a la consellera que “cal disculpar-se, plegar i deixar que algú competent s’ocupi dels exàmens”.

Menys combatiu s’ha mostrat Joan Carles Gallego, d’En Comú Podem, que tot i destacar que “estem davant d’un problema polític, que és el descrèdit del govern” i corroborar que l’externalització no ha funcionat, ha reconegut que “s’ha actuat amb celeritat” i ha demanat que es comuniqui a tots els aspirants “de manera personal la repetició dels exàmens”.

Nacho Martín, de Cs, (Cs) ha dit que aquestes oposicions s’han fet amb una “voluntat electoralista” i que precisament per això s’han fet “amb presses i de forma matussera”. Ha criticat que la Generalitat “hagi subcontractat una empresa per fer una tasca que podria haver fet ella mateixa” i ha aprofitat per demanar a ERC que faci autocrítica i reflexionin “sobre el seu cofoisme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.