Societat

Expulsat el guàrdia civil que va difondre vídeos falsos sobre menors acompanyats

L’agent havia publicat a Twitter imatges falses d’una agressió que va tenir lloc a la Xina assegurant que eren ’mena’ a Canet de Mar

Havia pactat que li commutessin la pena a què va ser condemnat per participar en un programa de no discriminació

La Guàrdia Civil ha expulsat del cos l’agent que havia estat condemnat per difondre a Twitter vídeos falsos d’agressions atribuint-los a menors no acompanyats. Els fets, que van tenir lloc el 2019, van ser jutjats i van esdevenir el primer cas d’aquest tipus a l’Estat que va arribar als tribunals.

L’agent va ser condemnat a quinze mesos de presó per un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, però va pactar amb la fiscalia, que inicialment demanava dos anys de presó, que li commutessin la pena si assistia a un programa de rehabilitació a favor de la igualtat de tracte i contra la discriminació. L’expulsió, de la qual ha informat Eldiario.es i que ha confirmat Efe, li ha estat comunicada formalment aquest dijous, després de la proposta realitzada per María Gámez, director general de la Guàrdia Civil, i de l’aval dels ministeris d’Interior i Defensa.

El vídeo que va originar la denúncia consistia en les imatges d’una agressió i d’una violació que havien estat enregistrades a la Xina i que les autoritats xineses havien difós identificar els agressors amb la possible col·laboració ciutadana.

L’agent va pujar el vídeo al seu compte de Twitter assegurant que es tractava d’un grup de menors marroquins no acompanyats a Canet de Mar i criticant que se’ls donés “una pagueta fins als 23 anys”.

El compte del vídeo va ser tancat després de la querella, i es va comprovar que a la mateixa xarxa social l’home havia penjat múltiples publicacions nombroses i difamacions sobre els immigrants, així com símbols feixistes i supremacistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.