Política

Òmnium acusa l’Audiència Nacional d’”inventar causes” contra l’independentisme

L’entitat considera un “ridícul absolut” de l’Estat el fet que les autoritats suïsses li hagin denegat informació per al cas del Tsunami Democràtic per considerar-lo polític i no pas terrorisme

Òmnium Cultural ha acusat l’Audiència Nacional d’”inventar-se causes” contra l’independentisme i ha subratllat la negativa d’altres països a proporcionar informació per a la instrucció del cas assegurant que “la comunicat internacional ni tan sols reconeix” aquestes causes.

Segons ha difós l’entitat en el seu compte de Twitter, el fet que Suïssa hagi rebutjat donar informació sobre un compte associat al Tsunami és, és “un nou ridícul absolut de l’Estat espanyol”. Les autoritats helvètiques han considerat que el tema és polític i que no està pas relacionat amb terrorisme o amb alguna organització criminal, com assegura l’Audiència Nacional.

“Ens manifestarem i exercirem els nostres drets democràtics les vegades que faci falta. Ja n’hi ha prou!”, ha reblat Òmnium a la xarxa. També des de Twitter, el president de l’entitat sobiranista, Xavier Antich, ha subratllat des del seu compte que “protestar contra la injustícia no és delicte, al contrari: és una obligació cívica”, un fet que, ha dit, “tenen clar les democràcies consolidades”. Antich també ha afirmat que l’estratègia d’Estat per acusar de terrorisme un moviment democràtic com l’independentisme “no aturarà la causa de la llibertat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.