Economia

Foment avisa d’una desacceleració de l’ocupació

La patronal catalana assegura que les dades d’afiliació a la seguretat social “no han estat positives” i demana revisar els “sobrecostos laborals”

Foment del Treball alerta d’una tendència de “desacceleració” de l’ocupació, després que s’hagin revelat aquest divendres les dades de l’atur del mes de maig. En una nota, la patronal no es manifesta satisfeta de les lleugeres millores en afiliació a la seguretat social ni en la rebaixa d’un 3,43% de l’atur respecte a l’any passat perquè estan anant en línia descendent. Per això, assegura que les dades “no han estat positives” i cal estar atents a l’evolució dels pròxims mesos.

Afegeix en el comunicat que aquest temps de marge serà útil per comprovar si les “rigideses” en el mercat laboral introduïdes en darrerament repercuteixen negativament en l’ocupació. Alhora, demana revisar els “sobrecostos laborals”, que perjudiquen el mercat laboral, a parer seu.

L’organització empresarial presidida per Josep Sánchez Llibre posa l’accent en les variacions interanuals, que evidencien un canvi significatiu en l’evolució de l’atur. Així, mentre que el maig del 2022 es va rebaixar un 27,7% la desocupació, el mateix mes d’aquest 2023 s’ha rebaixat un 3,43%, si bé els contextos són diferents i al 2022 hi ha un fort impacte per la sortida de la pandèmia. Ara bé, també subratlla que l’atur cau en totes les demarcacions i tots els sectors al Principat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.