Economia

Acord de Cecot i MicroBank per afavorir projectes amb impacte social positiu

L’entitat financera crearà una línia d’un milió d’euros per a microempreses i autònoms

La patronal vallesana assessorarà i validarà la viabilitat de les iniciatives

El president de la Cecot, Xavier Panés, i la directora general de MicroBank, Cristina González, han signat un conveni de col·laboració entre les dues entitats per tal de millorar el finançament de les microempreses i la promoció del treball autònom a través de microcrèdits, com a mitjà per afavorir la creació i la consolidació d’ocupació i donar suport als projectes empresarials viables.

Segons un comunicat, l’acord es concreta en l’establiment per part de Microbank d’una línia de finançament dotada amb un milió d’euros, dirigida a potenciar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora, tenint en compte criteris d’inclusió per a dones, persones amb discapacitats i en general els col·lectius vulnerables en situació d’exclusió financera.

Segons Cristina González, aquesta línia “també està dirigida a finançar l’establiment, consolidació o ampliació de microempreses, negocis d’autònoms i projectes d’autoocupació amb l’objectiu de contribuir al desenvolupament del teixit productiu, la creació i consolidació d’ocupació i la contribució al progrés social”.

Al seu torn, Xavier Panés ha expressat el compromís de la patronal “d’acompanyar els autònoms i les pimes en qualsevol de les etapes, dins del cicle vital de l’empresa, en què es trobin a cada moment”. La Cecot durà a terme aquestes accions des de la seva oficina de finançament, ajuts i subvencions, que l’entitat ha posat en marxa enguany i que donarà serveis d’assessorament, orientació i estudi de la viabilitat dels projectes, que hauran de comptar amb un pla d’empresa i un informe favorable de l’oficina de finançament de la Cecot abans de presentar la sol·licitud de finançament a MicroBank”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.