Economia

Almirall anuncia una ampliació de capital de 200 milions per fer adquisicions

La família Gallardo, propietària del 60% de la companyia, acudirà a aquest augment de forma proporcional

La farmacèutica catalana Almirall ha anunciat una ampliació de capital de 200 milions d’euros per obrir una etapa d’adquisicions d’altres empreses. Amb l’emissió de les accions, refermen aquesta aposta pel creixement inorgànic, però la família propietària del 59,66% de la societat, els Gallardo, no perdran pas poder, sinó que el mantindran: s’han compromès a acudir a aquesta ampliació aportant la part proporcional, és a dir, prop d’un 60%, a través del hòlding familiar Grup Plafín. Això equivaldria uns 119,3 milions d’euros.

El consell d’administració de la companyia ho ha aprovat aquest dilluns en una decisió que referma l’aposta pel creixement a base d’adquisicions futures, que ja s’estan analitzant, per les quals cal “preservar la flexibilitat financera i agilitat necessàries”. Els bancs JP Morgan i BNP Paribas seran els encarregats de col·locar les noves accions, abans d’aquest dimarts a les vuit del matí, que només s’oferiran a inversors qualificats. Aquestes accions seran ordinàries i sense dret de subscripció preferent als actuals accionistes, segons el comunicat remès a la CNMV.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.