Economia

Grifols planteja més desinversions amb l’horitzó proper de tornar a beneficis

La farmacèutica catalana constata un augment de les donacions de plasma i anticipa una millora dels resultats

La farmacèutica catalana Grifols espera una ràpida recuperació i tornar a tenir beneficis en els propers trimestres, després que en els resultats corresponents als tres primers mesos d’aquest any caigués en pèrdues de 108 milions d’euros. Però les bones perspectives que preveuen poden anar acompanyades de més desinversions en l’estratègia de reduir el deute. En la junta d’accionistes d’aquest divendres, el president executiu de l’empresa, Thomas Glanzmann, ha afirmat que estan en “el camí correcte” en la missió de reestructuració de la firma. Ha reconegut, però, que l’objectiu de reduir el deute, de 9.300 milions d’euros, seguirà sent una prioritat per al 2024 i que el retorn dels dividends als accionistes està estretament vinculat a aquesta reducció del passiu. És “possible” que les desinversions vagin més enllà de la venda de part del seu negoci xinès Shanghai RAAS per 1.400 milions, anunciada aquesta setmana. En aquest cas, però, Grifols aspira a mantenir el seu rol com a “accionista significatiu”. Aquestes desinversions seran clau per reduir l’elevat endeutament, seguint l’estratègia traçada.

Pel que fa al pla d’estalvi de costos de 450 milions d’euros anunciat el febre, en què es van preveure 2.300 acomiadaments, ja s’ha complert gairebé sencer. Glanzmann ha afegit que “no ha sigut fàcil” i que han hagut de “prendre decisions difícils com a companyia, cometent reestructuracions i altres mesures per aconseguir els canvis necessaris i posicionar-nos per un creixement de futur sostenible”. Ha estat la primera junta sense cap membre de la família Grifols ocupant les tasques executives, després dels canvis en la direcció del mes de maig.

A més, segons s’ha repassat a la junta, la farmacèutica preveu que el 2023 sigui un punt d’inflexió per l’empresa després dels passats sotracs, i pronostica una millora dels resultats en els propers trimestres en un context amb un clar augment de les donacions de plasma sanguini, peça clau pel negoci de Grifols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.