Política

El govern prioritza Junts per negociar els pressupostos

La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, fixa el partit de Borràs com a soci preferent

Després de mesos de picabaralles arran de la sortida de l’executiu català i el trencament de l’independentisme institucional, el govern de la Generalitat situa clarament Junts com el soci prioritari per negociar els pressupostos del 2024. La consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ho ha assegurat en la compareixença després del consell executiu d’aquest dimarts, dient ue “Junts és el primer partit amb el qual establirem els contactes que facin falta”. De fet, l’executiu en mans d’ERC segueix les passes del president Aragonès, que va proposar un “front democràtic” i “refer confiances” entre els partits independentistes, sobretot davant l’amenaça de victòria ultra a l’Estat. Així, la consellera ha insistit en aquesta proposta de front perquè el país “està en un moment en què necessita el màxim consens”.

Ha explicat que “és bo” que Junts i ERC abordin les converses pressupostàries i “moltes altres” matèries. En aquest sentit, ha argumentat que és raonable cercar l’acord amb el partit de Borràs i Turull perquè tenen “moltes coses en comú”, com ara el “model de país”, i ha posat l’accent en la necessitat de “recosir” i “treballar” amb el principal rival independentista. Això evidencia cavi de panorama després de les eleccions municipals amb el retorn a l’escenari en què l’eix nacional prima sobre el social i es deixa enrere l’entesa amb socialistes i comuns per aprovar els darrers comptes, després de la marxa de Junts del govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.