Economia

economia

El govern portarà caixers automàtics mòbils als 503 pobles que ara no en tenen

La consellera d’Economia critica que l’estat no hagi fet res “per combatre l’exclusió financera”

El govern confia que el servei pugui entrar en funcionament el primer trimestre de l’any vinent

Catalunya ha perdut en 15 anys el 73% de les seves oficines bancàries i ha deixat una part del territori sense caixers automàtic. Tot i que les competències en el sector financer les té el govern de l’estat, al qual el Parlament ja han demanat una regulació que acabi amb “l’exclusió financera” que ara mateix pateixen més de la meitat dels municipis de Catalunya, el govern ha decidit actuar i ha aprovat avui l’elaboració d’un pla que garanteixi que els 503 municipis, el 53% del total de Catalunya, que ara mateix no tenen cap servei bancari en pugui tenir un servei mòbil, com a mínim, dos cops al mes a partir del primer trimestre de l’any 2024. Així ho ha anunciat avui la consellera d’Economia, Natàlia Mas Guix, que ha retret a l’estat la seva “inacció al respecte”.

Ara es farà una consulta amb una desena d’entitat per veure com es concreta el servei i a la tardor es traurà a concurs el servei. Mas Guix ha volgut precisar que no serà només un servei “per treure diners” sinó que hi haurà una persona de l’entitat financer que “oferirà un servei d’assessorament com el que es presta en una entitat bancària”. La consellera ha recordat que el Parlament de Catalunya va aprovar el juny de l’any passat una proposició de llei que va remetre al Congrés dels Diputats perquè regulés el sector i que a l’octubre va haver un acord entre el Banc d’Espanya, el sector financer i el govern per garantir l’accés dels municipis que ara no tenen cap servei. “Fins ara cap mesura ha aconseguit el seu objectiu i per això ens activem. No podem deixar passar més temps”, ha destacat Mas Guix.

El pla serà “ambiciós”, tot i que no ha avançat més detalls, ni tampoc pressupost perquè dependrà de la complicitat de les entitats financeres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.