Política

La Junta Electoral avala la cobertura de la RTVE de campanya per ERC i PDeCAT

ERC participarà del debat a set mentre Espai-CiU en queda fora

La Junta Electoral Central (JEC)ha avalat la cobertura de la campanya electoral de la televisió i ràdio públiques espanyoles, la RTVE pel que fa a ERC i PDeCAT. El debat a set de l’ens estatal exclourà PDeCAT-Espai CiU, posseïdor de tots els drets de Junts, justificant-ho amb el fet que no té grup propi, condició per ser-hi present, mentre ERC sí que hi participarà, ja que amb els seus tretze diputats sí que en tenia. La JEC considera correcte que els republicans només participin en aquest debat i no en els dos altres previstos per a RTVE, com havien demanat a l’òrgan administratiu. Alhora, avala que S’hagin programat diverses entrevistes a PDeCAT-Espai CiU per compensar la seva absència als debats, així com els temps que han concedit a les entrevistes a ERC.

“Les mesures semblen raonables, raó per la qual no es pot considerar que el pla de cobertura vulneri el principi de proporcionalitat”, conclou la JEC. A més, recorda que la RTVE ha concedit entrevistes a ERC per un temps “superior” en termes proporcionals al que li pertocaria, com també ho diu del PDeCAT.

El pla de la RTVE preveu tres debats: un cara a cara entre els candidats del PSOE i el PP, en el model clàssic bipartidista; un debat a set entre els portaveus dels set partits amb grup parlamentari propi a les darreres eleccions (PSOE, PP, Vox, Sumar, ERC, PNB i EH-Bildu) i un debat a quatre entre els quatre candidats a la presidència del govern espanyol amb més representació: PSOE, PP, Vox i Sumar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.